Cele mai bune probiotice pentru adulti

Ultima modificare: 14.08.22

 

Cum alegi un probiotic bun pentru adulti

 

Ghidul cumparatorului

Multi nutritionisti si medici considera cele mai bune probiotice situate la limita dintre suplimente nutritive si medicamente, iar majoritatea le recomanda nu numai pentru ameliorarea unor simptome aparute in urma tratamentelor cu substante antibiotice, ci si pentru mentinerea unei stari de sanatate normale si a unui tranzit intestinal corespunzator. Un astfel de produs va contine mai multe tipuri de bacterii benefice pentru organismul uman, care vor tine sub control alte bacterii daunatoare sau ciuperci ce pot sa se dezvolte in intestin.

Exista diferite tipuri de astfel de formule, fiind repartizate in principal pe criterii de varsta si in functie de speciile de bacterii inglobate. Daca te intereseaza cu predilectie unde gasesc probiotice pentru adulti la un pret bun celelalte persoane interesate de o astfel de cura, iata ce principii e util sa urmaresti:

 

Frecventa curelor:  In functie de cat de des faci un astfel de tratament, va trebui sa inveti cum sa alegi probiotice mai concentrate sau mai putin bogate in colonii de bacterii. Pentru ca o formula de baza sa functioneze la prima administrare, cel putin cateva milioane de bacterii per doza sunt necesare.

Daca vrei ca efectele sa fie sesizabile mai rapid, dar esti gata si pentru unele efecte adverse, poti opta pentru o cantitate mai mare, in jur de un miliard de bacterii la o singura doza. Cele mai puternice probiotice pot include si pana la 5 – 8 miliarde de bacterii intr-o singura capsula, dar, de cele mai multe ori, nu vrei sa incepi cu aceasta varianta tratamentul, trecerea trebuind sa se faca treptat.

 

Tipologia bacteriilor: Ne referim in principal la specii si genuri pentru acest parametru, iar cele mai intalnite categorii sunt Lactobacilus, Bifidus si Streptococcus. Totusi, atunci cand ai ocazia de a analiza compozitia produsului, e indicat sa iei in considerare specia si sa vezi exact pentru ce este recomandata.

Unele pot combate diareea de natura infectioasa, altele constipatia, iar altele sunt recomandate chiar de catre medici in tratamentrul complementar cu antibiotice.

 

Forma de prezentare: Desi aparent nu te gandesti ca asta ar conta, mai ales cand vorbim de administrarea la adulti, modul in care sunt ambalate coloniile de bacterii conteaza foarte mult, in special pentru ca asta spun si numeroase pareri despre cele mai bune probiotice pentru adulti.

E important ca fiecare doza sa fie protejata intr-o capsula rezistenta la acid, cu timp moderat de dizolvare, astfel incat bacteriile sa nu fie distruse de acidul din stomac si sa ajunga in siguranta in intestin, pe care trebuie sa il si populeze.

In acest scop, un ingredient suplimentar, de multe ori apreciat, este inulina, o fibra care ofera microorganismelor o sursa nutritionala in plus.Pe langa aceasta, oligozaharidele si fructooligozaharidele pot constitui ingrediente de asemenea foarte utile.

Acum poti face si pe cont propriu o selectie buna, iar pentru orice eventualitate poti cere sfatul unui medic, desi probioticele se administreaza pe post de supliment alimentar. Pentru a-ti oferi si cateva sugestii de incredere, am alcatuit un top cu cele mai apreciate formule pentru adulti, pe care ti le vom descrie pe scurt in cele ce urmeaza.

 

 

Formule recomandate in 2022

 

 

Adams Vision  ProbioPlus Complex

 

Fie ca optezi pentru acest produs in urma unui tratament cu antibiotice, fie ca il alegi pentru a-ti regla tranzitul intestinal, suplimentul constituie una dintre cele mai recomandate solutii pentru refacerea florei intestinale. Prin faptul ca va tine sub control dezvoltarea microorganismelor periculoase, aceasta formula acorda suport activ in asimilarea corecta a nutrientilor si in eliminarea resturilor rezultate in urma proceselor metabolice.

Se recomanda administrarea numai dupa varsta de 18 ani si un dozaj scazut, de numai o capsula pe zi, intrucat contine miliarde de bacterii, deci este un probiotic foarte puternic. Cea mai mare concentratie este pentru Bifidobacterium Longum si Lactobacillus Acidophilus, specii cunoscute pentru rolul in asimilarea vitaminelor din complexul B.

Nu lipsesc fructo-oligo-zaharidele pe post de nutrienti pentru coloniile respective si nici inulina, prebiotic derivat din cicoare si des recomandat in combinatie cu probiotice de orice tip. Fiecare flacon iti ofera 20 de capsule atent ambalate, pentru o cura de tot atatea zile.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu

DMCA.com Protection Status