Ce trebuie stiut despre clisma cu cafea

Ultima modificare: 25.09.21

 

In ultima perioada, este la moda sa iti faci diferite operatiuni pentru a-ti detoxifia organismul, pentru a crea un echilibru etc., dar multe persoane profita de ignoranta unora, de faptul ca, fiind foarte ocupati, nu mai au timp sa verifice informatii si fac reclama in scop comercial. Din acest motiv ne-am gandit sa iti oferim mai multe date despre clisma, in general, si despre clisma cu cafea, in special.

 

Diverse persoane care au rol de influencer, pentru a creste vizibilitatea, ofera tot felul de solutii pentru o viata mai buna. Din acest motiv, inainte de a te apuca de o anumita cura sau o operatiune, precum o clisma acasa, trebuie sa te informezi si din alte surse, pentru a vedea daca nu te poate afecta.

In ultima perioada, se vehiculeaza ca o clisma cu cafea poate fi foarte benefica pentru organism, si poti sa achizitionezi direct un kit, la o suma relativ mare. Pentru a veni in ajutorul vostru, ne-am informat cu privire la acest subiect si mai jos ai mai multe informatii despre cum se face clisma, ce efecte are, ce tipuri sunt etc.

 

Ce este clisma?

Clisma este o operatiune medicala, ce are ca scop introducerea de lichide prin intermediul rectului, pentru care se foloseste un aparat clisma special, ce este introdus in anus. Unele persoane mai folosesc si termenul de clizma, dar este gresit, corect fiind clisma. 

Deci, clismele au, intr-adevar, rolul de curatare a colonului si de evacuare, folosindu-se in acest scop. Este adevarat ca, mai ales in trecut, multe actrite foloseau aceasta operatiune si acasa, pentru a nu se ingrasa, dar cel care o administreaza trebuie sa cunoasca clisma, tehnica, pentru a nu produce leziuni si este bine sa consulti in prealabil si un medic. 

Ce tipuri de clisme sunt?

Sunt mai multe tipuri de clisme si anume:

 • Clisma evacuatoare – ce are rol laxativ. Este o clisma cu apa amestecata cu solutii laxative si se recomanda in cazuri grave de constipatie. Poti sa iti faci si clisma acasa cu apa si uleiuri naturale, glicerina. De asemenea, se mai poate recomanda inainte de o operatie sau de colonoscopie, cand este necesar sa ai un colon curat. Ca alternativa la clisma, care pentru anumite persoane este o procedura deranjanta, se poate face curatarea colonului cu Fortrans, un medicament care se bea, conform indicatiilor medicului. 
 • Clisma terapeutica – aceasta are rolul de a administra diferite substante medicamentoase, utila atunci cand nu pot fi folosite alte metode (in stari de varsaturi, spre exemplu). Se folosesc medicamente pentru clisma, dizolvate in cantitati mici de apa.
 • Clisma de diagnostic – este o procedura medicala, ce are ca si scop stabilirea unui diagnostic cat mai exact, cu privire la colon.

 

Cum se poate face clisma acasa?

Poti sa iti faci si acasa aceasta operatiune, dar numai la indicatiile medicului si sa nu o folosesti in exces, ci doar asa cum sunt prescriptiile.

Poti sa iti achizitionezi un irigator clisma profesional, pe piata fiind disponibile mai multe variante dintre care poti sa alegi. Sunt dispozitive ce permit introducerea in organism a unei cantitati mai mari de lichid, de la 0,5 la 2 litri, sau mai mici un irigator clisma cu para de maxim 0,4 litri.

Pentru a fi cat mai corecta operatiunea, se recomanda sa ai in vedere cateva reguli, si anume:

 • In primul rand, indiferent ca iti faci o clisma cu apa si sapun sau alte solutii, aceasta trebuie sa fie la temperatura corpului, 36 – 37 grade C.
 • Ai grija ce cantitate de lichid folosesti, atat la o clisma cu cafea, cat si la una cu musetel, salina sau cu lamaie, 0,5 l fiind suficient, mai ales prima data, dar nu trebuie sa depaseasca 1 – 1,5 l.
 • Pentru un plus de confort, poti sa iti faci clisma in baie si sa ai la indemana un prosop, in caz ca exista scurgeri in timpul procedurii.
 • Clisma se recomanda fie dimineata devreme, fie pe seara.
 • In caz ca in timp ce iti faci clisma apar dureri, stari de greata, varsaturi sau orice alt simptom, este bine sa te adresezi medicului.

In caz ca suferi de constipatie si medicul iti recomanda, poti sa faci clisma acasa fara irigator, cu ajutorul unei pompe sau para pentru clisma. 

Daca nu vrei sa folosesti substante medicamentoase, poti sa iti faci curatarea colonului cu bicarbonat, acesta avand multiple beneficii pentru organism, dar inainte discuta si cu medicul tau pentru a vedea daca este recomandata aceasta metoda.

Clisma cu cafea

Bineinteles ca, daca dai o cautare dupa cafea beneficii, lista poate fi foarte lunga, de la imbunatatirea performantelor zilnice, pana la efecte pozitive in depresii si alte tipuri de boli, dar exista si dezavantaje. Spre deosebire de ceai, cafeaua contine, pe langa cofeina, si alte substante care pot creste riscul pentru bolile de inima, mai ales daca este consumata in exces.

La momentul actual, multe publicatii te indeamna sa iti faci clisma cu cafea si unele iti pun chiar la dispozitie un kit cu care sa iti faci aceasta operatiune. Exista si o lista pentru clisma cu cafea beneficii, si anume:

 • Ajuta la detoxifierea organismului;
 • Curata colonul de metale grele; 
 • Amelioreaza depresia etc.

Pe de alta parte, o serie de cercetatori au facut studii despre clisma cu cafea si au constatat ca poate avea efecte negative asupra colonului, producand leziuni la nivelul rectului, perforatii, arsuri sau chiar septicemie.

 

In concluzie, nu cumpara aparate sau alte dispozitive din mediul online sau de la magazinele de specialitate, fara sa fii in cunostinta de cauza si sa te informezi, in prealabil, si din alte surse, citind atat pareri pro, cat si contra. 

Depinde doar de tine ce alegi si cum cerni informatiile primite, dar in ceea ce priveste operatiunile de acest fel, precum o clisma, mai bine discuti inainte cu mediul tau, pentru a vedea exact daca se aplica in cazul tau si cum sa faci operatiunea corect. Nu risca sa iti provoci leziuni sau chiar perforatii la nivelul colonului, care pot avea urmari foarte grave. 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu

DMCA.com Protection Status